سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ذره ای از تکبّر به درون دل کسی راه نیافت، مگر آنکه به همان اندازه از خردش کم شد؛ اندک باشد یا بسیار . [امام باقر علیه السلام]

و خدایی که در این نزدیکیست ...


درسهایی از زیارت عاشورا(4)

 

                             

پاسخی بر یک شبهه

گریه؛ افسردگی یا نشاط روحی

روضه و گریه زیاد

عده ای می گویند که گریه زیاد در روضه ها موجب خستگی مردم می شود و بعضی از روزنامه ها هم می نویسند که گریه (منظورشان, گریه بر عزای اهل البت است) افسردگی می آورد. جواب این است که این مدّعیان یقیناً در طول عمرشان حتی یکبار خالصانه و عاشقانه بر مصائب اهل البت بالاخص حضرت اباعبدالله الحسین گریه نکرده اند تا از نزدیک حس کنند گریه بر مصائب آن بزرگواران تا چه اندازه اعتماد به نفس, آرامش روح, احساس توکل و نشاط روحی و معنوی ایجاد می کنند. شیعه عاشق حسین(ع) است و با یک یا حسین(ع) گفتنش باید غش کند. روضه برای عاشقان حسین(ع) طراوت می آورد ولی برای آن کسانی که می گویند روضه زیاد نخوانید، حتماً قساوت می آورد. زیرا آنان درد دین ندارند و شکنجه و شهادت اهل البیت در نظر ایشان موضوعی است که تاریخ آن گذشته است.

شیعه تا وقتی امام زمانش نیاید شادی ندارد

ما تا وقتی که اندیشه و فرهنگ اهل بیت را در عالم عرضه نکنیم، شادی نداریم. در میلاد امام رضا(ع) زیارت وارده را زیارت عاشورا قرار داده اند. در میلاد امام زمان ارواحنا فداه زیارت وارده را ریارت عاشورا قرار داده اند.در بسیاری از اعیاد اسلامی دستور تلاوت زیارت عاشورا داریم. این همه سفارش به تلاوت زیارت عاشورا برای این است که اشکهایتان خشک نشود و قلبتان آرام نگیرد. این اسرار است که شیعه را زنده نگه داشته است. این حرفهایی که می گویند در اعیاد و میلادها نباید گریه کرد، خطرناک است. می گویند امروز روز ولادت امام رضا(ع) است و نباید زیارت عاشورا بخوانیم و گریه کنیم، در حالی که ما در ایام ولادت اهل بیت به خواندن زیارت عاشورا توصیه شده ایم, برای آنست که در هر فرصتی فرهنگ و اندیشه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را شرح دهیم. شیعه با گریه نشاط پیدا می کند. جوانان شیعه از شدّت نشاط معنوی به هیجان می آیند, آنچنان که برای هرگونه ایثار و تلاش خدمت به اسلام آماده می شوند. در عاشورای حسین(ع) نشاط روحی بیشتر است. در عاشورا مریضها خوب می شوند، پیرها به تحرک وا داشته می شوند، گنه کاران توبه می کنندو... . عاشورا یک پارچه تحرک می شود.

بیش از هزار سال است که شیعه در ایام محرم و صفر به گریه و زاری مشغول است. چه کسی شنیده است, که عزاداری در ایّام محرم و صفر موجب ایجاد افسردگی شده باشد؟ این درحالیست که حتی بسیاری از مسیحیان آشنا به فرهنگ شیعه در ایّام محرم و صفر با شرکت در عزاداری های حسینی به وجد و نشاط معنوی دست می یابند.

گریه هایی که افسردگی می آورد

گریه ای که  به خاطر شکستهای دنیایی باشد افسردگی می آورد. گریه پس از ظلم و نابود کردن زندگی دیگران، افسردگی می آورد. پس گریه هایی افسردگی می آورد که برای از دست دادن دنیا باشد.

مکتب گریه نجات بخش است

در روایات آمده است که زیارت عاشورا تو را مستجب الدعوه می کند. هر حاجتی که بخواهی به تو می دهند. این گریه بر عاشورا است که روانها را شستشو می دهد. و دشمن هم با عاشورا مخالف است. حال این گریه باید با کسب معارف و حقایق باشد و کسی که گریه می کند، باید تلاش کند که بتواند معارف اسلام و قرآن را پیدا کند و آنها را گسترش دهد.

آیا همیشه باید گریه کرد؟

زمان انقلاب عده ای می گفتند که باید مبارزه کرد و گریه ضرورتی ندارد و عده ای دیگر می گفتند که بر طبق روایات باید گریه کنیم. این دو مکتب هر دو اشتباه بودند. جواب این مسئله این است که در مجلس عزاداری باید گریه کرد و نباید مبارزه کرد اما همین گریه را در میدان مبارزه نباید انجام داد و باید مبارزه کرد. اگر آمریکا حمله کرد، نباید گریه کنیم بلکه باید شمشیرت را آماده کنی و باید مبارزه کنی، باید تبلیغات کنی. ولی وقتی نگاهت به حضرت ابا عبد الله(ع) افتاد باید گریه کنی...

 

 

منبع: WWW.Sabereh.ir



مریم محمدی ::: جمعه 86/11/26::: ساعت 2:10 عصر